Koorledendag

De muziekcommissie van de Vereniging van Orthodoxen "H. Nikolaas van Myra" organiseert op 14 oktober een koorledendag. Deze dag is bedoeld voor alle koorleiders en hun/haar koorleden.
De koorledendag word gehouden in het Barthelomeus Gasthuis aan de Lange Smeestraat 40 in Utrecht, op twee minuten loopafstand van de Griekse kerk. We beginnen om 10.00 uur, maar vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar.
Het is de bedoeling om te werken aan zuiverheid, klank, hoe om te gaan met de kerktonen als er maar 1, 2, 3 of 4 koorleden zijn, of juist veel meer. Hoewel op deze dag de Ncderlandstalige orthodoxe kerkmuziek zal worden bestudeerd en gezongen, zijn de principes toepasbaar op andere talen Daarnaast wordt een hymne op byzantijnse muziek ingestudeerd.
Tot slot van deze dag zullen we om 16.00 uur gezamenlijk de kleine Vespers vieren in de Grieks-Orthodoxe kerk van de Verkondiging aan de Moeder Gods aan de Springweg 89.

U kunt zich voor deze dag aanmelden bij Liselotte van der Voort:
per telefoon: 0570-62 55
per e-mail: [email protected]
of per brief:: Metzelaarplein 3 7416 BV Deventer.

De deelnamekosten zullen rond de 10 euro bedragen en kunt u ter plekke voldoen.